Rang lista - 2. HBL 2012/2013

Antonijević, Morić i Vuković

U sezoni 2012/2013 nakon osam odigranih turnira (tri devetke, tri desetke, osmica i straight) dobili smo pobjednike regija ali i putnike u 1. HBL u sljedećoj sezoni. U tekstu koji slijedi kronoloski pročitajte kako se kretala borba za plasman tijekom sezone. 2. HBL Jug je osvojila Zrinka Antonijević u vrlo neizvjesnoj završnici u kojoj je o naslovu odlučivao meč pretendenata u četvrtfinalu. Zrinka je pobijedila Zvonka Teteca i tako uzela br1.

Slicno je bilo i u Regiji Istok. Marjan Vuković je na posljednjem turniru pobjedom u polufinalu nad klupskim suigračem Josipom Smolčićem osigurao br1. s 90 bodova prednosti. Na Sjeveru Ante Morić svojim protivnicima nije dao previše šansi i s šest osvojenih turnira (od osam) uvjerljivo osvojio prvo mjesto. 

Više u tekstu koji slijedi...

Regija Sjeve
r:

1. Turnir 2. HBL osvojio je Tihomir Damjanić (BK Rijeka) pobjedom u finalu nad Davorinom Meštrićem. 2. turnir donosi drugog pobjednika. Ante Morić (BK 8ball, Sesvete) pobjeđuje Damjanića. Treći turnir i treći pobjednik. Bruno MIletić (BK 8ball, Sesvete) u finalu pobjeđuje Sanjina Šnjarića (BK Rijeka). Četvrti turnir 2. HBL osvojio je Ante Morić pobjedom u finalu nad Tihomirom Damjanićem.

Peti turnir osvojio je Ante Morić pobjedom nad klupskim suigračem Tomislavom Jagatićem. Šesti turnir 2. HBL donio nam je ponovo pobjedu Ante Morića u finalu protiv klupskog suigrača Tomislava Herjavića. 

Nakon šest turnira Ante Morić je još više učvrstio svoje prvo mjesto u poretku 2. HBL Sjever s statistikom četiri od šest osvojenih turnira. Bruno MIletić (BK 8ball, Sesvete) i Tihomir Damjanić (BK RIjeka) trećem odnosno na drugom mjestu. MIodrag Dugina (BK Shooters, Bjelovar) je sačuvao svoje četvrto mjesto. U TOP 5 na Sjeveru se sada već udomaćio Saša Kušter (BK Stadium Varaždin). 

Morić s osvajanjem sedmog turnira potpuno rješava sve nedoumice o tome tko će ponijeti naslov prvaka u regiji Sjever. Na drugom mjestu se nalazi Damjanić a slijede ga Dugina, MIletić i Kušter.

Ništa nova niti na posljednjem turniru 2. HBL Sjever. Morić i dalje neuhvatljiv za sve ostale. Ovaj puta u finalu mu se pridružio Sanjin Šnjarić (BK Rijeka) ali Morić pobjedom osvojio svoj šesti turnir u sezoni. U ukupnom poretku slijede ga MIletić, Damjanić, Kušter i Dugina. Kušter je tako u svojoj prvoj sezoni 2. HBL osigurao nastup među četiri što znači nastup u 1. HBL. Osim Morića u 1. HBL su se vratili nakon sezone izbivanja Damjanić i Miletić.


Rang lista - 2. HBL Sjever

Regija Jug:

Na prvom turniru naslov najboljeg odnio je Zvonko Tetec (BK Desetka, Split) pobjedom u finalu nad Goranom Bazinom (BK Omega, Split). Na drugom turniru naslov najboljeg odnio je Hrvoje Žaja (BK Omega, Split) pobjedom nad Mihovilom Kovačićem (BK Desetka, Split). Žaja na trećem turniru osvaja drugo mjesto dok turnir osvaja Mile Afić (BK Kaštela).

Četvrti turnir 2. HBL Jug donio nam je i četvrtog pobjednika. MIrko Vukasović (BK Omega, Split) osvojio je prvo mjesto pobjedom u finalu nad Igorom Škorićem (BK Split). U regiji jug je i dalje neizvjesno. Peti turnir ima novu pobjednicu. Prvo mjesto osvojila je Zrinka Antonijević (BK Omega) pobjedom u finalu nad Tron Engebakom (BK Split)

Niti nakon šest turnira u 2. HBL Jug još uvijek nemamo dva ista pobjednika. Titulu najboljeg osvojio je Igor Škorić (BK Split) pobjedom u finalu nad Zrinkom Antonijević (BK Omega). 

Antonijević je nakon prošlog osvajanja turnira ovaj odigrala u finalu što joj je osiguralo i prvo mjesto u ukupnom poretku. Na drugom mjestu se nalazi Zvonko Tetec iz BK Desetka dok je treći upravo pobjednik ovog turnira Igor Škorić koji je tako ušao u sam vrh 2. HBL Jug. Na četvrtom i petom mjestu su Hrvoje Žaja i MIrko Vukasović (oboje BK Omega).

U regiji Jug se nastavlja i dalje potpuno neizvjesno. Nakon sedam turnira imamo sedam pobjednika. U ukupnom poretku vodi Zrinka Antonijević s 135 bodova prednosti nad Tetecom. Škorić se plasmanom u polufinale na posljednjem turniru potvrdio na trećem mjestu. Vukasović je nastupom u finalu smanjio bodovnu razliku i popeo se na četvrto mjesto. Zahvaljujući nastupom u polufinalu Propadalo ulazi u TOP 5 na jugu. 

Na Jugu nikad zanimljivija sezona. Osam turnira i osam pobjednika. Na posljednjem turniru slavio je Hrvoje Žaja (Omega) pobjedom u finalu nad Škorićem koji je tako izbio na drugo mjesto u ukupnom poretku. Priča sezone prvo mjesto Zrinke Antonijević na kraju sezone. Pobjedom u četvrtfinalu nad Tetecom na posljednjem turnira Zrinka je izbacila izravnog konkurenta iz igre i tako po prvi puta osvojila naslov prvakinje.

TOP 5 Regije Jug na kraju sezone osigurali su još i Tetec (3. mjesto), Žaja (4. mjesto) i Božo Propadalo (5. mjesto). 

Rang lista - 2. HBL Jug

Regija Istok

U regiji istok prva dva turnira su donijela dvoboj Dražena Smolčića i Marjana Vukovića (obojica BK Cibalia) u kojem je Smolčić slavio dva puta i osvojio prva dva turnira 2. HBL Istok. U trećem turniru naslov najboljeg odnio je Novica Marjanović pobjedom u finalu protiv Josipa Smolčića (obojica BK Cibalia).

U regiji Istok prvo mjesto na četvrtom turniru 2. HBL osvojio je Igor Troskot (BK Plan B, Osijek) pobjedom nad Damirom Sabom (BK Plan B, Osijek). Peti turnir donosi pobjedu Josipa Smolčića (BK Cibalia) nad Marjanom Vukovićem (BK Cibalia).

Nakon tri finala Marjan Vuković (BK Cibalia) je u svom četvrtom pokušaju došao do prvog mjesta na šestom turniru s čime se vratio na prvo mjesto u ukupnom poretku 2. HBL Istok. U finalu je bio bolji od klupskog suigrača Tihomira Kohuna.

Vuković je tako na prvom mjestu a slijedi ga Josip Smolčić. Na trećem mjestu je još jedan igrač vinkovačke Cibalie Novica Marjanović. Četvrti je Damir Sabo iz osječkog Plana B dok je na petom mjestu Dražen Smolčić (BK Cibalia).  

Na Istoku ništa nova. Vuković je prvi s minimalnom prednosti od 10 bodova nad Josipom Smolčićem, osvajačem prošlog turnira. Treći je Marjanović a četvrti Sabo. Vidović Darko (BK Cibalia) po prvi puta u sezoni ulazi u TOP5 zahvaljujući nastupu u polu finalu posljednjeg turnira. 

Na Istoku se vodila borba do samoga kraja između dva igrača. Smolčića i Vukovića. Na posljednjem turniru slavio je Damir Sabo u finalu nad Vukovićem koji je svoj naslov osigurao u direktnom sučeljavanju s Josipom Smolčićem u polufinalu. U TOP 5 na Istoku plasirali su se: Novica Marjanović (3.) te Sabo i Darko Vidović na četvrtom odnosno petom mjestu.

Rang lista - 2. HBL Istok


Izvještaj 1. turnir 2. HBL
Izvještaj 2. turnir 2. HBL
Izvještaj 3. turnir 2. HBL 
Izvještaj 4. turnir 2. HBL
Izvještaj 5. turnir 2. HBL
Izvještaj 6. turnir 2. HBL
Izvještaj 7. turnir 2. HBL
Izvještaj 8. turnir 2. HBL

Hvala A.B. na brzom racunanju

Foto: planetbiljar i fb 8ball.hr

 

Aktualna događanja

Memorijal Ljubljana - 21. - 22. studeni

Planet TV

Pokrenuli smo Planet Biljar Vimeo kanal na kojem se mogu pogledati mečevi snimljeni u vrhunskoj produkciji.

Na već ranijem pokrenutom Youtube kanalu - HBS YouTube kanal - možete pronaći starije mečeve, ali i one koji ne zadovoljavaju HD kriterije.

Saznajte više

BiljarskeCrtice

Opširnije na...

Postani novinar

image

Želite li pisati za PlanetBiljar.com?
Imate zanimljiv link koji želite podijeliti?
Naišli ste na super snimku meča?
Podijelite link za live stream.
Imate nekakav prijedlog?
Javite i kritike na naš rad.
Javite nam se na email